maanantai 10. maaliskuuta 2014

Hei vaan hei

Taas on vierähtäny vähän aikaa edellisestä kirjoituksesta. Olin siis kiinalaisen uuden vuoden aikoihin noin 2 viikkoa kipeänä niin hiukan rajoitti tekemistä ja menemistä. No nyt oon terveenä ja voisin taas kertoa kuulumisia!

Täällä elo on kääntynyt osittain kohti arkea nyt. Päivät menee luennoilla, iltapäivät urheillessa ja illat juhliessa tai leffoja katsellessa. Tuo on sellainen aika tavallinen päivärytmi.

Käytiin michelin-tähdellä palkitussa ravintolassa nimeltä One Dim Sum. Ravintola tarjoili perinteistä hong kongilaista dim sum ruokaa, joka kieltämättä oli parasta mitä täällä on tullut maistettua. Ja aijaij millä hinnalla; 65hk$ eli ~6,5€ per henkilö niin paljon dim sumia, että sattui. Mentiin sinne myös uudestaan poikain kanssa ennen parturia. Tosiaan pojilla on ollu pientä tutinaa polvissa ku on pitänyt etsiä parturia ku puolessa vuodessa kuitenkin pitää muutamaan otteeseen vähän siistiä itseään. Vähän kieltämättä jännitti ku lähdin vähä yllättäen mukaan parturireissulle. Paikan nimi oli Ocean Barber ja se on yksi vanhimmista partureista koko Hong Kongissa. Se sijaitsi Tsim Sha Tsuilla ja pienen etsinnän jälkeen saavuttiin paikalle josta parturin työntekijä ohjasi meidät sisään. Ensimmäinen yllätys oli, että paikka oli todella hieno mutta toinen yllätys oli se, että tyhjässä parturissa istui n. 20 yli 50-vuotiasta jyyrää odottamassa asiakkaita. No palvelu ainakin pelasi kun yksi otti takkia pois, toinen tarjoili ilmaisia juomia ja kolmas laittoi tuolia valmiiksi. Siinä vähän kuvilla ja käsimerkeillä yritettiin näyttää, että mitä halutaan ja vähä mietitytti, että päästiinkö nyt yhteisymmärrykseen. Noo mun parturi oli lähemmäs 60-vuotias äijä, joka aloitti leikkaamisen hiustenleikkuukoneella ihan paljaalla terällä. Vähän jännitti kieltämättä mutta ammattimies osasi hommansa ja hyvä lopputulos tuli! Eikä maksanu ku 130hk$ (13€). Meistä taisi tulla kanta-asiakkaita.


One Dim Sum
Minä, Anders ja Quentin
Ruuhka-aika..

Käytiin yhtenä iltana Caliburgerilla, mikä yrittää kopioida kuuluisan ja, ah, niin täydellisen in-an-out burgerin konseptia. Ja onnistuu suhteellisen hyvin! Erittäin hyvä, täyttävä annos ja loputtomasti juomaa. Otin CaliDouble annoksen ja olin aivan turhan täynnä sen jäljiltä. Valitettavasti kuvaa hampurilaisesta ei ole, kun taisi olla vähän turhan nälkä sellaisen ottamiseen. Mutta otin seuraavalla kerralla herkullisesta pekonipurilaisesta kuvan.

Caliburger

Lähdettiin polttelemaan burgereita Wan Chain baarialueelle. En muista baarin nimeä mutta happyhour oli käynnissä ja Corona oli vain 1,5€. 7-elevenkin on kalliimpi. Joten tilattiin muutamat. 

Manuel ja Anders. Baaritiski vieressä oli hyvä istua kun ei tarvinnut edes nousta tilaamaan. oli ehkä turhankin helppoa...

Mutta tosissaan koko Hong Kongin saari, missä Wan Chaikin sijaitsee, on aika yllättävänkin kallis. Saarella saa pulittaa vähintään Suomen hintatason verran oluesta ja ruuasta, ellei enemmänkin. Oli siis aika yllätys tämä 'löytö'.

Käytiin lauantaina HongKongin historia museossa, joka oli kyl aika jees. Vähä sai tietää miten alue on kehittyny ja miten historian saatossa omistaja on muuttunu.

Tässä on paikallisbaari Billys, jossa porukka käy joka maanantai viettämässä iltaa. Yhtenä maanantaina nämä viisaat miehet saivat kuulla, että paikassa myytiin alkoholia, joka maustetaan rotan sikiöllä. Paikallista herkkua! Ja kyllä, he joivat ja söivät.

Rotan sikiö shotti

Olympialaisia tuli seurattua mutta oli aika turhan vaikeaa löytää paikkaa missä pelejä näytetään ku ei täällä ketään kiinnostanu. Mut kyllä aina joku paikka löyty ja pääs vähä kannustaa omaa maata! Valitettavasti ruotsalaisten kanssa katsottu peli hävittiin (5 suomalaista ja 5 ruotsalaista katto peliä)... mutta tulipaha pronssia!
Suomen peli! Eastside Tavern

Olin tallentanu tän tekstin joku 20 päivää sitten, kun en just sinä päivänä saanu kuvia jostain syystä koneelle. No se jäiki sit lojumaan mut julkaistaan nyt näin jälkikäteen. Ehkä nyt yritän vähän tiheämmin saada tekstejä kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti